Μία Γαλλίδα δημοσιογράφος που τραυματίστηκε την Τετάρτη από τον βομβαρδισμό στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς στη Συρία, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο δημοσιογράφοι, κινδυνεύει να πεθάνει από αιμορραγία, αν δεν τύχει επείγουσας ιατρικής φροντίδας, δήλωσαν σήμερα ακτιβιστές.

Η Εντίθ Μπουβιέ, ανεξάρτητη δημοσιογράφος η οποία εισήλθε λαθραία στη Συρία για να στέλνει ανταποκρίσεις στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», έχει τραυματιστεί σοβαρά στο ισχίο και τον μηρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακτιβιστές δήλωσαν ότι η 31χρονη Μπουβιέ λαμβάνει θεραπεία σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας που δεν είναι καλά εξοπλισμένο στην πολιορκημένη περιοχή Μπάμπα Αμρ της Χομς, η οποία βομβαρδίζεται από τον στρατό για σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος να πεθάνει από αιμορραγία, αν δεν τύχει επείγουσας ιατρικής φροντίδας» δήλωσε μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης ακτιβιστών Avaaz, η οποία συνεργάζεται με τους δημοσιογράφους και τους ακτιβιστές στη Συρία. «Προσπαθούμε απελπισμένα να τη βγάλουμε έξω από τη συνοικία, κάνοντας οτιδήποτε μπορούμε σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες» προσέθεσε.

Η Μπουβιέ έμενε στο ίδιο σπίτι στην Μπάμπα Αμρ μαζί με πέντε δημοσιογράφους, οι δύο εκ των οποίων – μία Αμερικανίδα κι ένας Γάλλος- σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από βομβαρδισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι που «έπεσαν» στην Χομς

«Πολύ λυπηρός ο θάνατος των δύο δημοσιογράφων στη Συρία»

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης