Περισσότεροι από 200 μαχητές της Αλ Σαμπάμπ παραδόθηκαν το Σάββατο σε δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης (AU) και του κυβερνητικού στρατού της Σομαλίας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στην ισλαμική οργάνωση, η οποία ελέγχει μεγάλα τμήματα στο κεντρικό και νότιο τμήμα της αφρικανικής χώρας και θεωρείται σημαντικός θύλακας αποσταθεροποίησης και βασικό εμπόδιο στον σχηματισμό μιας ισχυρής κεντρικής κυβέρνησης. Η παράδοση των μαχητών της πραγματοποιήθηκε 80 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, με εκπρόσωπο της AU να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός τους να αυξηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σημαντικός οπλισμός της οργάνωσης έπεσε στα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενισχύει τις προσπάθειες για την τελική επίθεση στην πόλη-κλειδί, Κισμάγιο, η οποία πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, οι οποίες ενισχύονται μεταξύ άλλων και από τάγματα του κενυατικού στρατού. Ο νέος πρόεδρος της χώρας, Hassan Sheikh Mohamud, έχει θέσει ως πρώτο στόχο της κυβέρνησής του την πλήρη εξουδετέρωση της οργάνωσης και την ανακατάληψη των εδαφών που έχει υπό τον έλεγχό της.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αυξάνονται οι νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στη Σομαλία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 01:46

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης