Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού ύστερα από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εικόνες από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ξύπνησαν μνήμες από τη μεγάλη έκρηξη στα κεντρικά της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας «Pemex» στην Πόλη του Μεξικού (Αρχές Φεβρουαρίου), όπου 37 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους ύστερα από διαρροή φυσικού αερίου. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν την Κυριακή σε βιομηχανική ζώνη, περίπου 40 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, καταφέρνοντας να θέσουν ύστερα από πολύωρη μάχη τη φωτιά υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος αγωγός ανήκει στην ίδια εταιρεία, η οποία μέσω ανακοίνωσής της στο Twitter «φωτογράφισε» λαθρέμπορους ως τους βασικούς υπεύθυνους για την έκρηξη. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως οι τέσσερις από τους επτά τραυματίες ήταν αστυνομικοί, προσθέτοντας πως στη διάρκεια της επιχείρησης καταστράφηκαν δύο περιπολικά.

Πριν τη μεγάλη έκρηξη στα κεντρικά της «Pemex» άλλοι 30 άνθρωποι είχαν βρει τραγικό θάνατο τον Σεπτέμβριο του 2012 σε μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο διανομής φυσικού αερίου στην πόλη Ρεϊνόσα.

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: Σε διαρροή αερίου οφείλεται η έκρηξη στα κεντρικά της «Pemex», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, 07:11
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης