Σε διαρροή αερίου οφείλεται τελικά η ισχυρή έκρηξη στα κεντρικά γραφεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας «Pemex» στην Πόλη του Μεξικού, που στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Επικαλούμενο στοιχεία προκαταρκτικής έρευνας του γενικού εισαγγελέα που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναφέρει πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Jesus Murillo Karam εξήγησε πως μια βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του φυσικού αερίου οδήγησε σε διαρροή, με μια σπίθα να βάζει φωτιά στο εύφλεκτο υλικό, προκαλώντας την έκρηξη στο κτήριο που βρισκόταν πλησίον του ουρανοξύστη «Executive Tower».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ακριβές σημείο από το οποίο προήλθε η διαρροή.

«Υπάρχουν πολλές πιθανές πηγές. Από τους αγωγούς μέχρι το αποχετευτικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση δεν εντοπίστηκαν κάποιος κρατήρας, τυπικό σημάδι μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, με πάνω από 100 ανθρώπους να μεταφέρονται με τραύματα στα κατά τόπους νοσοκομεία. Ο πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Pena Nieto, κήρυξε τριήμερο πένθος. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να επισκεφτεί επιζώντες στο κρεβάτι του πόνου, δηλώνοντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους πως «η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους υπαλλήλους της “Pemex” που τραυματίστηκαν, ρίχνοντας άπλετο φως στα αίτια της έκρηξης».

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: Ισχυρή έκρηξη στα κεντρικά της «Pemex» με 25 νεκρούς, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013, 01:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης