Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι πλημμύρες έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς τα ορμητικά νερά αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους κατοίκους. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η δραματική κατάσταση, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Yoshihiko Noda, έδωσε εντολή σε δυνάμεις του Στρατού να στήσουν πρόχειρα φράγματα με σακιά γεμάτα άμμο μπροστά από τα σπίτια, προκειμένου να εμποδίσουν τα νερά να μπουν μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί πάντως από τους κατοίκους εξέφρασαν τα παράπονά τους για την καθυστερημένη αντίδραση των Αρχών παρόλο που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Προσπαθήσαμε να βάλουμε σακιά άμμου, ωστόσο δεν καταφέραμε να το κάνουμε έγκαιρα. Έχουμε πληγεί δύο φορές από πλημμύρες, ωστόσο αυτή τη φορά η ζημιά ήταν μεγαλύτερη», σημείωσε μια κάτοικος.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αγνοούμενος

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε, την Τρίτη, ότι ένας ηλικιωμένος αγνοείται, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό να παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά παρακείμενου ποταμού, ο οποίος υπερχείλισε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις μικρής έκτασης σε ορεινές περιοχές, υπογραμμίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν οδηγηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υποδοχής ξεπερνά τις 20.000.

Η Ιαπωνία βρίσκεται αυτή την περίοδο αντιμέτωπη με έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς αρκετοί τυφώνες περνούν από τις ανατολικές ακτές της, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Φονικός τυφώνας «χτύπησε» την Ιαπωνία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012, 14:44

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης