Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τόνοι χώματος και λάσπης καταπλάκωσαν ένα ολόκληρο χωριό σε νησί των Φιλιππίνων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε ορεινή περιοχή, κοντά στην πόλη Παντουκάν, στο νησί Μιντανάο, το οποίο στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε πληγεί από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας, Ουασί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην πληγείσα περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν κι άλλα θύματα των κατολισθήσεων. Ο αριθμός των αγνοουμένων έχει φθάσει τους 150. Περίπου 100 οικογένειες εκτιμάται πως ζούσαν στο χωριό, στην πλειοψηφία τους χρυσοθήρες», τόνισε σε δηλώσεις του στο Associated Press ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, Benito Ramos Morente.

Ανταποκριτής του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στην πρωτεύουσα, Μανίλα, ανέφερε πως δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται στο χωριό Ναπναπάν.

Στις 22 Απριλίου του 2011, 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε γειτονική περιοχή του νησιού, την ίδια στιγμή που το 2009 ακόμη 26 άνθρωποι είχαν βρει τραγικό θάνατο πάλι από κατολισθήσεις που είχαν προκληθεί από σφοδρές βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί στις Φιλιππίνες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011, 01:55

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης