Στον Καναδά επέστρεψε σήμερα ο 29χρονος πορνοστάρ Λούκα Ρόκο Μανιότα, ο οποίος πριν από λίγο καιρό στο Μόντρεαλ σκότωσε μπροστά σε βιντεοκάμερα έναν Κινέζο φοιτητή, πρώην εραστή του, διαμέλισε το πτώμα του και έφαγε κομμάτια του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσαν Καναδοί αξιωματούχοι, ο Μανιότα επέστρεψε στο Μόντρεαλ με στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο τον παρέλαβε από το Βερολίνο, απ’ όπου εξεδόθη.

Ο Μανιότα, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον Κινέζο φοιτητή Τζουν Λιν, τεμάχισε το πτώμα του και έστειλε μέλη του στα γραφεία δυο πολιτικών κομμάτων και σε δυο σχολεία του Βανκούβερ, εξεδόθη δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή του σε καφέ του Βερολίνου.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο τον μετέφερε προσγειώθηκε στο Μόντρεαλ στις 19.00 τοπική ώρα (02.00 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μόντρεαλ, Ίαν Λαφρενιέρ, ο Μανιότα, τον οποίο συνόδευσαν στο ταξίδι της επιστροφής έξι αστυνομικοί, ήταν πολύ ήσυχος στη διάρκεια της πτήσης.

Ο Μανιότα επρόκειτο να μεταφερθεί σε άγνωστο κέντρο κράτησης, όπου πρόκειται να τον ανακρίνουν. Στο Βερολίνο συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και εντός της ημέρας αναμένεται να του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες στο Δικαστήριο του Κεμπέκ, στο Μόντρεαλ.

Δεν έχει ζητήσει δικηγόρο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μόντρεαλ, Ίαν Λαφρενιέρ, οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει, καθώς λείπει ένα σημαντικό στοιχείο κι αυτό δεν είναι άλλο από το κομμένο κεφάλι του 33χρονου θύματος του Μανιότα.

Διαβάστε επίσης: 
Διεθνές ένταλμα για έγκλημα που συγκλονίζει τον Καναδά

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης