Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, για να υποδεχθεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα σύγχρονης τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το Λονδίνο και το Σύδνεϋ, το τεράστιο πλαστικό παπί έκανε την εμφάνισή του και στην κινεζική πόλη, σκορπώντας ενθουσιασμό στους κατοίκους και τους τουρίστες που περίμεναν υπομονετικά την άφιξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έργο του Ολλανδού καλλιτέχνη Φλωρεντίν Χόφμαν, ξεκίνησε το μακρύ του ταξίδι ανά τον κόσμο στις αρχές του 2007, προκειμένου να μεταφέρει ένα μήνυμα ειρήνης, γαλήνης και συμφιλίωσης ανάμεσα στους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί 10 χώρες και συνολικά 12 λιμάνια (Οζάκα, Σάο Πάολο, Άμστερνταμ).

«Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι» τόνισε σε δηλώσεις του ενώπιον δημοσιογράφων ο δημιουργός του project.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, η ατμόσφαιρα στο Χονγκ Κονγκ ήταν πανηγυρική και η υποδοχή έγινε με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Το τεράστιο παπί θα παραμείνει στο λιμάνι έως τις 9 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Πλαστικό παπί τεραστίων διαστάσεων στο Σύδνεϋ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 00:50

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης