Τουλάχιστον 116 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Ινδονησία όταν στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο Μεντάν, μια μεγάλη πόλη στην νήσο Σουμάτρα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οι 113 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό αλλά και άνθρωποι στο έδαφος.

Το αεροσκάφος, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό Hercules C-130 ηλικίας 51 ετών, είχε απογειωθεί γύρω στις 12:08 τοπική ώρα από μία στρατιωτική βάση και συνετρίβη στην πόλη δύο λεπτά αργότερα, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από αυτή τη βάση, με αποτέλεσμα να εκραγεί και να τυλιχθεί στις φλόγες, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου των ενόπλων δυνάμεων, ο Φουάντ Μπασιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Hercules C-130 επέβαιναν 12 μέλη του πληρώματος και 101 επιβάτες, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας, Άγκους Σουπριάτνα, που επισήμανε ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε.

«Όχι, όχι. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Μόλις επέστρεψα από την περιοχή» τόνισε ο ίδιος.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανασυρθεί 84 πτώματα από τα συντρίμμια και έχουν διακομιστεί στο νεκροτομείο ενός νοσοκομείου στο Μεντάν, ανέφερε το νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί επιβάτες του αεροσκάφους ήταν μέλη των οικογενειών στρατιωτικών και σύζυγοι, είπε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος τύπου της αεροπορικής βάσης του Μεντάν, απ’ όπου απογειώθηκε το αεροσκάφος. Τουλάχιστον ένα παιδί βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Κτίρια πλησίον του σημείου συντριβής υπέστησαν σοβαρές ζημιές και αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο έδαφος, ωστόσο ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης