Ο εγκέφαλος του υπερόπλου, Glendon Scott CrawfordΔυο άτομα από τα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης, συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά της ζωής του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με όπλο μια ιδιοκατασκευή η οποία μπορεί να εκπέμπει από μακριά εξαιρετικά υψηλή δόση ακτινοβολίας ακτίνων-Χ , επιφέροντας τον θάνατο λίγες ώρες μετά την έκθεση του θύματος σε αυτήν. 

Το σχέδιο συνέλαβαν και κατέστρωσαν ο Glendon Scott Crawford 49 ετών και ο Eric J Feigh 54 ετών τους οποίους το FBI συνέλαβε την Τρίτη 18/6 ωστόσο κράτησε την είδηση μυστική για περισσότερα από δύο 24ωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κορυφαία υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως σχεδίασε στο σπίτι του ο Glendon Scott Crawford, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς δίνει την δυνατότητα στον εκτελεστή να δράσει χωρίς να γίνει αντιληπτός, δεδομένου ότι οι θανατηφόρες συνέπειες δεν είναι άμεσα ορατές αλλά όταν πλέον αυτός μπορεί ακόμη να έχει διαφύγει και από την χώρα.

Ο αθόρυβος δολοφόνος που βομβαρδίζει το θύμα με θανατηφόρα ποσότητα ακτίνων-Χ

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, ο Crawford περιγράφει το θανατηφόρο κατασκεύασμά του ως μια «Χιροσίμα με ένα απλό διακόπτη», που «μπορεί να κάνει το θύμα να πεθάνει ένα πρωί με μιά ανάσα», εννοώντας ότι το όπλο αυτό δεν αφήνει κάποιο ανιχνεύσιμο ίχνος, με τον πραγματικό αίτιο του θανάτου ενός θύματος, να μην μπορεί να ανιχνευθεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρες ιστορικό 

Οι δράστες φέρεται να γνωρίστηκαν μεταξύ τους κατά τον χρονικό διάστημα που εργάζονταν στην ίδια εταιρεία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της General Electric στην περιοχή Schenectady της Νέας Υόρκης. Σε αυτή την εταιρεία ο Crawford προσελήφθη ως μηχανολόγος ειδικευμένος σε βιομηχανικές εφαρμογές και μέσω μιας τρίτης εξωτερικής εταιρείας η οποία έχει ως αντικείμενο την εξεύρεση στελεχών επιχειρήσεων, προσέλαβε τον Eric J Feigh ο οποίος είχε και την εμπειρία αλλά και την γνώση για να μπορέσει να ολοκληρώσει το υπερόπλο ακτίνων.

Η ολοκλήρωση αυτή δεν αφορούσε παρά τον πυροδοτητή, ο οποίος θα ήταν τηλεχειριζόμενος και θα ήταν τοποθετημένος στην θέση του αναπτήρα αυτοκινήτου.

Το φορτηγάκι στο οποίο θα τοποθετούσαν το υπερόπλοΤο σχέδιο ήταν να τοποθετήσουν το όπλο ακτίνων-Χ στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το οποίο θα ήταν με τέτοιο τρόπο προσανατολισμένο ώστε να στοχεύει τον Ομπάμα. Όταν το ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έμπαινε στο πεδίο δράσης των ακτίνων-Χ, ο οδηγός-δολοφόνος θα το ενεργοποιούσε πατώντας απλώς τον “αναπτήρα-τηλεκοντρόλ”, μια κίνηση η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την παραμικρή υποψία σε οποιονδήποτε.

Στην συνέχεια το θύμα του θα συνέχισε κανονικά την όποια του δραστηριότητα χωρίς να έχει την παραμικρή επίπτωση ή αλλοίωση της υγείας του, ωστόσο, η απίστευτα υψηλή δόση ακτινοβολίας στην οποία θα εκτίθετο ο οργανισμός του, θα προκαλούσε βέβαιο θάνατο σε χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, και «στην χειρότερη περίπτωση λίγων ημερών».

Όπως όμως προέκυψε από τις ανακρίσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν απλά ένας από τους προγραμματισμένους στόχους και αυτό επειδή ο Crawford τον θεωρούσε κύριο υπεύθυνο για το μακελειό του Μαραθωνίου που συνέβη στις 15 Απριλίου και μάλιστα αποκαλύφθηκε πως ήταν και ο συντάκτης ενός γραπτού μηνύματος Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε πως ήταν αυτός ο συντάκτης ενός SMS που εστάλη εκείνη την μέρα και το οποίο έγραφε, «ο Ομπάμα είναι υπεύθυνος για όλα».

Στην λίστα των στόχων του υπήρχαν μουσουλμανικές ομάδες καθώς και μια σειρά από ακόμη 5-6 κατηγορίες στόχων όπως ομάδες που «μάχονταν το Ισραήλ».

Αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Crawford, το 2012 είχε προσεγγίσει σε συναγωγή Ισραηλινούς ανώτερους αξιωματούχους προτείνοντάς τους να σχεδιάσουν σε οργανωμένη βάση οργανώσουν «την εξολόθρευση των εχθρών του Ισραήλ και ενώ αυτοί κοιμούνται», μια έκφραση που παρ’ ότι ηχεί ανεξήγητη, εν τούτοις αιτιολογείται, καθώς ο Crawford αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο επέφερε το θάνατο το φρικτό του κατασκεύασμα.

Μετά από αυτή την συνάντηση των Ισραηλινών με τον Crawford, οι υπεύθυνοι της Συναγωγής ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία.

Τον Αύγουστο του 2012 ο κ. Crawford ταξίδεψε στη Βόρεια Καρολίνα για να ζητήσει χρηματοδότηση για το σχέδιό του από ανώτατο αξιωματούχο της Κου Κλουξ Κλαν, του οποίου ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος. Το KKK ενημέρωσε το FBI, το οποίο και έστειλε δύο μυστικούς του πράκτορες που υποδύθηκαν τα μέλη της ΚΚΚ και συναντήθηκαν με τον μαζί του τρεις μήνες μετά, δηλαδή τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Στην συνάντηση αυτή που έγινε σε κάποια καφετέρια του Albany, εκτός από τον Crawford ήταν και ο Feight όπου και δήλωσε την απόφασή του να προσχωρήσει στην ομάδα, την οποία βάπτισαν «The Guild». (Η Συντεχνία).

Στην ανάκριση ο Feight φέρεται να είπε: «Είπα να ξεκινήσουμε να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα… όλα έδειχναν πως θα ξεκινούσαμε μετά τις εκλογές…»

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, οι πράκτορες που υποτίθεται πως ήταν μέλη της ΚΚΚ, έδωσαν το ποσόν των 1.000 δολαρίων στο Feight ώστε να ξεκινήσει την κατασκευή του τηλεκοντρόλ με το οποίο θα μπορούσαν να ενεργοποιούν κάθε φορά το υπερόπλο, ενώ παράλληλα και οι δύο μαζί συνωμότες, έδειξαν στους πράκτορες τα βιομηχανικά σχέδια της General Electric πάνω στα οποία βασιζόταν το δικό τους κατασκεύασμα.

Η ομάδα επρόκειτο να συναντηθεί και πάλι αυτή την εβδομάδα. Αντ ‘αυτού, ο κ. Crawford και ο κ. Feight συνελήφθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της «συνωμοσίας και της παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες και συγκεκριμένα μέσω της χρήσης ενός όπλου μαζικής καταστροφής».

Οι παραπάνω κατηγορίες επισείουν ποινές 15ετούς κάθειρξης για τον κάθε ένα από τους συλληφθέντες.

Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης