Χρυσές δουλειές κάνει η καναδική εταιρεία Fortress Paper Ltd, η οποία μέσω της ελβετικής θυγατρικής της Landqart παράγει χαρτί ασφαλείας που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση χαρτονομισμάτων.

Εκμεταλλευόμενη το κλίμα αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη και τα σενάρια περί Grexit που διακινούνται τους τελευταίους μήνες στον ευρωπαϊκό χώρο, η εταιρεία είδε τη μετοχή της να σημειώνει διαρκή limit up. Στις 6 Μαΐου, μάλιστα, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 72% στο χρηματιστήριο του Τορόντο. Σε αυτήν την αλματώδη άνοδο αναφέρθηκε και το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, το οποίο στις 12 Μαΐου αναπαρήγαγε τα σενάρια περί ύπαρξης συμβολαίου της Fortress με την ελληνική κυβέρνηση για το τύπωμα χαρτονομισμάτων στο πλαίσιο εφαρμογής ενός διπλού νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογα φαινόμενα είχαν παρατηρηθεί και το 2012 όταν η ελληνική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της. Σε γενικές γραμμές οι εταιρείες παραγωγής χαρτιού ασφαλείας βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται κάθε φορά που αναζωπυρώνεται η κρίση δημοσίου χρέους στην Ευρωζώνη και η φημολογία περί αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης