Δεκάδες ενώσεις και συνδικάτα της Τυνησίας καλούν σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα κοντά στο μουσείο του Μπαρντό, θέατρο της χθεσινής πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Τύνιδα, στο όνομα της «εθνικής ενότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

«Απαντώντας στην τρομοκρατική επίθεση…οι εθνικές ενώσεις καλούν τους Τυνήσιους και τις Τυνήσιες σε σιωπηλή λαϊκή συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 16.00 μπροστά στο μουσείο του Μπαρντό για να εκφράσουμε την εθνική μας ενότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφεται από το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, την UGTT, φοιητητικά κινήματα , ενώσεις ανέργων και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκκλήσεις για εθνική ενότητα απεύθυνονται σήμερα από τον Τύπο και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών της Τυνησίας που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση, την πρώτη μετά την επίθεση αυτοκτονίας της Αλ Κάιντα το 2002 κατά της συναγωγής της Τζέρμπα κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 14 Γερμανοί, δύο Γάλλοι και πέντε Τυνήσιοι.

Είναι επίσης η πρώτη φορά από την επανάσταση του Ιανουαρίου 2011 που πολίτες γίνονται στόχος τρομοκρατικής ενέργειας στη χώρα που αποτελεί υπόδειγμα σταθερότητας και ανοίγματος στον αραβικό κόσμο, καθώς οι υπόλοιπες χώρες της «Αραβικής Ανοιξης» παραπαίουν ανάμεσα στο χάος και την καταστολή.

«Κρατικοί θεσμοί, κοινωνία των πολιτών μέσα ενημέρωσης και πολίτες καλούνται να κινητοποιηθούν σαν ένας άνθρωπος για να θέσουν τα συμφέροντας της πατρίδας επάνω από κάθε πολιτική, κορπορατιστική ή ιδεολογική άποψη», γράφει η εφημερίδα La Presse.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνδικάτο UGTT καλεί στην «επιστράτευση των λαϊκών δυνάμεων και όλων των οργάνων του κράτους για να κηρυχθεί ολομέτωπος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».

Ο ηγέτης του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα Ραχέντ Γανούσι δήλωσε «πεπεισμένος ότι “ο λαός της Τυνησίας θα σταθεί ενωμένος απέναντι στη βαρβαρότητα».

Διαβάστε επίσης:

Φονική επιδρομή στην Τυνησία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης