Η εισροή παράνομων μεταναστών στη Σερβία συνεχίζεται και, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εισήλθαν από την ΠΓΔΜ 2.000 μετανάστες, που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής της πόλης Πρέσεβο.

Από την αρχή του 2015, τη Σερβία διέσχισαν 115.000 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, ανέφερε σε δήλωσή του για τα τοπικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συμπληρώνοντας ότι σε διάφορα σημεία της χώρας βρίσκονται καθημερινά 7.300 μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλ. Βούτσιτς ανακοίνωσε επίσης ότι ο αριθμός αυτών που εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν στη Σερβία και κατέθεσαν αίτηση ασύλου είναι αμελητέος και δεν φτάνει ούτε τους 100.

Ο υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της κυβερνητικής Επιτροπής για το μεταναστευτικό, ανήγγειλε την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής με χρηματοδότηση από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βούλιν ανέφερε ότι, εκτός από τα δύο κέντρα που ήδη λειτουργούν στο Πρέσεβο και τα σύνορα με την Ουγγαρία, θα δημιουργηθούν και άλλα δύο μεγάλα κέντρα, στο Βελιγράδι και στην πόλη Σουμπότιτσα στη Βοϊβοντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εργασίας διέψευσε τις φήμες ότι η Σερβία προορίζεται να γίνει χώρα διαμονής των μεταναστών που δεν δέχονται ή απελαύνουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι όλα τα κέντρα φιλοξενίας που θα κατασκευαστούν θα έχουν χαρακτήρα ενδιάμεσων σταθμών και ότι η υποδομή τους δεν θα επιτρέπει την μακροχρόνια παραμονή προσφύγων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης