Αποζημίωση ύψους 3,8 εκατ. ευρώ αξιώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας από τον αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα για σειρά κακοτεχνιών και προβληματικών σχεδιασμών στην γυάλινη γέφυρα του μεγάλου καναλιού της Βενετίας η οποία μάλιστα φέρει και το… όνομά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου της χώρας, τόσο οι διάφορες καθυστερήσεις όσο και οι κατασκευές πολλές εκ των οποίων μάλιστα έχουν αποδειχτεί και εξαιρετικά επικίνδυνες για τον κόσμο, η συγκεκριμένη υπερκατασκευή κόστισε στους Ιταλούς φορολογούμενους περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα έργο τέτοιου κόστους και κυρίως τέτοιας… υπογραφής, παρουσιάζει προβλήματα τα οποία φανερώνουν πως δεν τηρεί κάν τις απλές προδιαγραφές ασφαλείας, με παράδειγμα τα γυάλινα σκαλοπάτια, τα οποία αφ’ ενός μεν είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και συχνά χρειάζονται αντικατάσταση λόγω θραύσης και αφ’ ετέρου τους χειμερινούς μήνες, λόγω υλικού, πιάνουν πάγο με αποτέλεσμα να στέλνουν πολύ κόσμο στα νοσοκομεία με κατάγματα και θλάσεις…

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης