«Η Βορειοατλαντική Συμμαχία στηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» τόνισε σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, χαρακτηρίζοντας την κρίση στην Κριμαία ως τη «μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κάλεσε το Κρεμλίνο να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις πίσω στις βάσεις και να αποφύγει οποιαδήποτε περαιτέρω επέμβαση στο ουκρανικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ουκρανία είναι πολύτιμος και παλαιός σύμμαχος. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το ΝΑΤΟ στηρίζει την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ στηρίζει την κυριαρχία, την (εδαφική) ακεραιότητα και τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Η κρίση δεν αφορά μόνο στην Ουκρανία και η κρίση έχει σοβαρές επιπτώσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρω-ατλαντική περιοχή συνολικά. Βρισκόμαστε σαφώς ενώπιον της μεγαλύτερης απειλής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία πρέπει να θέσει ένα τέλος στη στρατιωτική κλιμάκωση στην Κριμαία, να αποσύρει τις δυνάμεις της στις βάσεις τους και να αποφύγει οποιαδήποτε ανάμειξη αλλού στην Ουκρανία» πρόσθεσε.

Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί σχετικό δημοψήφισμα για το αν τελικά η Κριμαία θα αποτελέσει τμήμα της Ρωσίας ή θα παραμείνει στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης