Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές του Νιου Τζέρσεϊ ύστερα από την κατάρρευση γέφυρας και τον επακόλουθο εκτροχιασμό εμπορικού τρένου που μετέφερε χημικά. Όπως μετέδωσε το Associated Press, τουλάχιστον 72 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα όταν περίπου 180.000 λίτρα χλωριούχου βινυλίου διέρρευσαν από δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας σε παραπόταμο του Ντελαγουέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 07.00 της Παρασκευής (τοπική ώρα ΗΠΑ), τη στιγμή που το τρένο περνούσε πάνω από γέφυρα σε αγροτική περιοχή πολύ κοντά στην πόλη Πόλσμπορο. Στο σημείο βρίσκονται ειδικά κλιμάκια καθαρισμού για την απομάκρυνση των επικίνδυνων χημικών.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως ζητήθηκε από τους κατοίκους στις πόλεις Γουέστ Ντέτφορντ, Ιστ Γκρίνουιτς Τάουνσιπ και Πόλσμπορο να παραμείνουν προληπτικά στο σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστα τα αίτια της κατάρρευσης

Εκπρόσωπος του αρμόδιου τμήματος για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε το απόγευμα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος έχει περάσει, ζητώντας όμως από τους ανθρώπους που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή να αποφύγουν τις μετακινήσεις μέχρι την Κυριακή. Παράλληλα, εξήγησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες πρόκλησης του σιδηροδρομικού ατυχήματος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Το χλωριούχο βινύλιο προκαλεί έντονη ζάλη και υπνηλία. Ο προβληματισμός των Αρχών παραμένει μεγάλος, καθώς ο παραπόταμος όπου κατέληξαν συνολικά τέσσερα βαγόνια γεμάτα χημικά ενώνεται με τον ποταμό Ντέλαγουερ, πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας.

Στα τέλη Οκτωβρίου αμαξοστοιχία που μετέφερε χημικά εκτροχιάστηκε στην πολιτεία του Κεντάκι και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Παρακολουθήστε το βίντεο…

Διαβάστε επίσης: HΠΑ: Στο νοσοκομείο 18 άνθρωποι από διαρροή χημικής ουσίας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 21:07

Η.Π.Α.: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας που μετέφερε χημικά, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 05:04

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης