Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στον τερματικό σταθμό αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της ΚωνσταντινούποληςΣύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί κοντά στον χώρο του πάρκινγκ, ενώ σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, υπάρχουν 60 τραυματίες και 28 νεκροί από τις εκρήξεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης ότι έχουν επιβεβαιωθεί 36 νεκροί και πως ανάμεσά τους υπάρχουν και πολίτες άλλων χωρών, ωστόσο στην πλειοψηφία τους είναι Τούρκοι.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες είναι τρεις και έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί, ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και προτού ανατιναχτούν, άνοιξαν πυρ προς τους επιβάτες.

Από τους τραυματίες οι έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το αεροδρόμιο έκλεισε οριστικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με μια τελευταία πτήση από Μόσχα να αναγκάζεται να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται βομβιστές αυτοκτονίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για δύο υπόπτους, τους οποίους προσπάθησαν να τους εξουδετερώσουν. Οι ύποπτοι φέρονται να πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και συγκεκριμένα το μηχάνημα των ακτίνων-Χ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και οι δράστες της επίθεσης.

Τα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφίξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων.

Το δημοσίευμα της Hürriyet

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον χώρο του πάρκινγκ του αεροδρομίου και προηγήθηκαν των εκρήξεων. Η μία εκ των εκρήξεων σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό των διεθνών αφίξεων. 

Άλλες μαρτυρίες, που επικαλείται το πρακτορείο RT, έκαναν λόγο για τέσσερις ενόπλους στον χώρο του πάρκινγκ, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

Ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία. Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί από τις Αρχές.

Ένα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης δείχνει δύο τρομακτικές εκρήξεις σε χώρο με πολλούς επιβάτες, οι οποίοι πανικοβάλλονται και αρχίζουν να τρέχουν για να σωθούν αμέσως μετά τις φονικές εκρήξεις.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές

Ένα δεύτερο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης δείχνει έναν από τους βομβιστές να ανατινάζεται μέσα στο αεροδρόμιο, αφού βρεθεί χτυπημένος από σφαίρες αστυνομικών, σε κοντινή απόσταση από εμβρόντητους επιβάτες.

Προσοχή- Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Ένα όπλο Καλάσνικοφ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης



Ένας εκ των τραυματιών δέχεται πρώτες βοήθειες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης