Εκρηκτικό μείγμα έντασης, στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, δημιουργεί η νέα πρόκληση από πλευράς Κίνας, στο θαλάσσιο χώρο νοτίως της Σινικής θάλασσας.

 Η Κίνα που δείχνει πλέον κυρίαρχη στην περιοχή, όπως μεταδίδει το «AP», εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, υπερπτήσεις της πολεμικής της αεροπορίας έχουν ξεκινήσει από τώρα… προκαταβολικά, για το Σεπτέμβριο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης, που δικαιώνει τις Φιλιππίνες στις διαφορές τους με την Κίνα, για τη Νότια Σινική Θάλασσα, η Κίνα έχει ήδη αρχίσει, την… προθέρμανσή της, για την μεγάλη άσκηση που επίκειται στην περιοχή, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η νέα δήλωση μάλιστα, του Υπαρχηγού της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σεν Τζίνκε, ότι η χώρα θα διατηρήσει την δυναμική της παρουσία στην περιοχή, για να διαφυλάξει, όπως λέει, την εθνική ασφάλειά της, προοιωνίζει άσχημες εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα ως «τελεσίδικη και νομικά δεσμευτική», παρά την κατηγορηματική απόρριψή της από την Κίνα, η οποία είχε αμφισβητήσει ευθύς εξαρχής τη μονομερή δικαστική προσφυγή της Μανίλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης