Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ιταλικές Αρχές, καθώς χιονοστιβάδα σκόρπισε τον θάνατο σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό τμήμα της χώρας.


Τέσσερις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη κοντά στην κωμόπολη Αματρίτσε, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης, σε διάστημα τεσσάρων ωρών​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός νεκρών, ωστόσο ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 30, καθώς τόνοι χιόνι καταπλάκωσαν τις εγκαταστάσεις ξενοδοχειακής μονάδας στην Πεσκάρα (επαρχία Αμπρούτσο), έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις της Τετάρτης. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο «Rigopiano» διέμεναν τουλάχιστον 22 άτομα, ωστόσο τη στιγμή που σημειώθηκε η χιονοστιβάδα υπήρχαν και αρκετοί επισκέπτες στις εγκαταστάσεις. Τρία πτώματα εντοπίστηκαν στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης, επισημαίνοντας ότι τμήμα της ξενοδοχειακής μονάδας έχει καταρρεύσει και έχει καλυφθεί από το χιόνι.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στην επιχείρηση συνδράμουν και εναέρια μέσα. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της ομάδας διάσωσης. Όπως μετέδωσε το RT, οι πρώτοι διασώστες χρειάστηκαν τρεις ώρες για να φθάσουν στον τόπο της τραγωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη κοντά στην κωμόπολη Αματρίτσε, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης, σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Μεγάλο μέρος της περιοχής είχε εγκαταλειφθεί μετά τους περυσινούς ισχυρούς σεισμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης