Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε σήμερα πως έσβησε η πυρκαγιά σε μία από τις τρεις δεξαμενές σε μεγάλο κρατικό διυλιστήριο της Βενεζουέλας, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το Σάββατο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 48 άνθρωποι.

«Τελευταία είδηση: αυτήν τη στιγμή, η πυρκαγιά στη δεξαμενή 200 του Αμουάι έσβησε» γράφει ο Τσάβες στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιχείρηση πυρόσβεσης στη δεξαμενή 203 πάει καλά και έχει φθάσει το 75%. Οι ηρωικοί πυροσβέστες της PDVSA (της εταιρείας που διαχειρίζεται το διυλιστήριο) συνεχίζουν να δίνουν μάχη» προσθέτει ο Τσάβες.

«Τώρα επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη δεξαμενή 204» συνεχίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν «με τη βοήθεια του Θεού» να σβήσουν τη φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο αποθήκευσης υγρών καυσίμων εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε, η φωτιά έφθασε σε τρεις από τις εννέα δεξαμενές του διυλιστηρίου. Οι μισοί από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του διυλιστηρίου.

Ο πρόεδρος Τσάβες κήρυξε τριήμερο πένθος και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης