Ο δεύτερος Ρώσος πιλότος του μαχητικού «Sukhoi Su-24», το οποίο κατερρίφθη την Τρίτη από τουρκικά πυρά, παραδόθηκε σε αξιωματούχους της ρωσικής βάσης στη Λαττάκεια της Συρίας από τον κυβερνητικό στρατό του προέδρου Άσαντ, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

​Η διάσωση του δεύτερου πιλότου αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες κατάρριψης του αεροπλάνου, καθώς εντείνονται οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Άγκυρας και Κρεμλίνου για την ακριβή θέση του μαχητικού την ώρα που επλήγη από πύραυλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η διάσωσή του αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες κατάρριψης του αεροπλάνου, καθώς εντείνονται οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Άγκυρας και Κρεμλίνου για την ακριβή θέση του μαχητικού την ώρα που επλήγη από πύραυλο. Ο ανταποκριτής του RT Roman Kosarev ανέφερε ότι ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει πως η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε περίπου 12 ώρες και κατά τη διάρκειά της ένας Ρώσος πεζοναύτης έχασε τη ζωή του.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία Αλεξάντρ Ορλόφ είχε γνωστοποιήσει ότι
ο ένας εκ των δύο χειριστών του αεροσκάφους είχε καταφέρει να διαφύγει από τους τζιχαντιστές και βρισκόταν στα χέρια των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας. Δεν ίσχυσε όμως το ίδιο και για τον δεύτερο, ο οποίος «δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος». Αμφότεροι είχαν προλάβει να απομακρυνθούν έγκαιρα από το αεροπλάνο με τη χρήση αλεξιπτώτου.
«Ένας εκ των πιλότων τραυματίστηκε όταν έπεσε με αλεξίπτωτο και δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τζιχαντιστές. Ο άλλος κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντοπίστηκε από τον συριακό στρατό και πρόκειται να μεταφερθεί στη ρωσική βάση» είχε τονίσει ο Ρώσος πρέσβης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Europe 1.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης