Στην προσωρινή αναστολή της προμήθειας γάλακτος από 16 φάρμες, έπειτα από την εμφάνιση υψηλών -και άνω του επιτρεπόμενου- επιπέδων αφλατοξίνης (καρκινογόνος τοξίνη που μπορεί να εμφανιστεί στο γάλα των ζώων σε περίπτωση που έχουν τραφεί με μολυσμένες ζωοτροφές), προχώρησαν οι Αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε η ύπαρξη υψηλής συγκέντρωσης αφλατοξίνης και μυκοτοξίνης σε ζωοτροφές βοοειδών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι 16 φάρμες στην καθημερινή διατροφή των ζώων. Οι Αρχές αποφάσισαν να θέσουν εκτός της διατροφικής αλυσίδας τις 16 φάρμες, έως ότου ολοκληρωθούν οι επιπλέον έλεγχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο επιθεωρητής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ντράγκο Νέντιτς δήλωσε ότι το γάλα από τις συγκεκριμένες φάρμες δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των πρωτογενών υλικών των γαλακτοκομικών βιομηχανιών για την παρασκευή των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δείγματα γάλακτος από τις 16 φάρμες θα εξεταστούν και από αρμόδιο εργαστήριο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης