Στη δημοσιότητα έδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CBS και Fox News φωτογραφίες από τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν στο κέντρο της Βοστώνης, όπου σημειώθηκαν οι δύο βομβιστικές επιθέσεις λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου αγοριού, ενώ 176 ακόμη μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ορισμένοι υπεβλήθηκαν σε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η μια από τις δύο αυτοσχέδιες βόμβες φαίνεται πως τοποθετήθηκε μέσα σε μια χύτρα ταχύτητας, η οποία με τη σειρά της βρισκόταν μέσα σε μια μαύρη νάυλον τσάντα. Η μια από τις φωτογραφίες δείχνει ό, τι απέμεινε από τη χύτρα ταχύτητας, μέσα στην οποία υπήρχαν μεταξύ άλλων καρφιά, ξυράφια και μεταλλικά σφαιρίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τόπο της τραγωδίας εντοπίστηκε και μια διαλυμμένη νάυλον τσάντα, χρώματος μαύρου, μέσα στην οποία εκτιμάται πως είχε τοποθετηθεί ένας από τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τόσο ο δρόμος προς τον τερματισμό όσο και σημεία σε τουλάχιστον τρία οικοδομικά τετράγωνα έχουν αποκλειστεί, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο «τόπο εγκλήματος» στη σύγχρονη ιστορία των Η.Π.Α..

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του σημείου όπου τοποθετήθηκε ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, που εξερράγη 10 δευτερόλεπτα περίπου μετά τον πρώτο. Το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών του FBI επικεντρώνεται σε μια τσάντα, η οποία βρισκόταν τοποθετημένη μπροστά από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής.

Διαβάστε επίσης:
Βοστώνη: Στο φως φωτογραφίες από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, 04:53

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης