Καλά νέα μετά από καιρό άκουσε η πρόεδρος της Βραζιλίας, η οποία βλέπει να μπαίνει φρένο στην κάθετη πτώση της δημοτικότητάς της. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα, ο αριθμός των πολιτών που θεωρεί «κακή» ή «πολύ κακή» την παρούσα κυβέρνηση μειώθηκε στο 65% (από 71% τον Αύγουστο). Η δημοσκόπηση της «Datafolha» διενεργήθηκε το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Folha de São Paulo».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Datafolha» μειώθηκε και το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραίτησή της από τον προεδρικό θώκο και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών (56% από 62% τον Νοέμβριο)​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης ταλανίζουν την κυβέρνηση της Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια λόγω της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες για ανάπτυξη και καλύτερες ημέρες στη Βραζιλία. Τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα (Μουντιάλ 2014, Ολυμπιακοί Αγώνες 2016) ευνόησαν ουσιαστικά μόνο τις πολυεθνικές, χωρίς να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τους φτωχούς, ενώ συνεχείς είναι οι καταγγελίες για «φωτογραφικές» νομοθετικές ρυθμίσεις που οδηγούν σε αποψίλωση τροπικού δάσους στις εκτάσεις του Αμαζονίου και αντικατάστασή τους από γεωργικές καλλιέργειες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Datafolha», μειώθηκε και το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραίτησή της Ρούσεφ από τον προεδρικό θώκο και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών (56% από 62% τον Νοέμβριο). Η δημοσίευση της δημοσκόπησης ακολούθησε την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Ζουακίμ Λεβί -αρχιτέκτονα πολιτικών λιτότητας- και την αντικατάστασή του από τον 46χρονο Νέλσον Μπαρμπόσα, σε μια ύστατη προσπάθεια της προέδρου της Βραζιλίας να βγάλει τη χώρα από την ύφεση.

Παρ’ όλο που δεν είναι μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών (PT), ο Μπαρμπόσα είχε εργαστεί στην επιτροπή για την επανεκλογή του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα (2003-2010), συμβάλλοντας παράλληλα στην κατάρτιση του οικονομικού προγράμματος της Ρουσέφ στην πρώτη της εκστρατεία για την προεδρία (2010).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης