Τραγικός φαίνεται να είναι ο επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της Δευτέρας, 26 Δεκεμβρίου.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, βρέθηκε απανθρακωμένος στην περιοχή Nova Iguaçu, όπου είχε εξαφανιστείΣύμφωνα με όσα αναφέρουν ιστοσελίδες από το Ρίο ντε Τζανέιρο, το αυτοκίνητο του Έλληνα πρέσβη βρέθηκε καμένο και στο εσωτερικό του εντοπίστηκε μια απανθρακωμένη σορός, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές της Βραζιλίας φέρεται να ανήκει στον 59χρονο Έλληνα διπλωμάτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε βρει ένα αυτοκίνητο και μέσα ένα απανθρακωμένο πτώμα. Συνεχίζουμε τις έρευνες» ανέφερε πηγή της αστυνομίας.

Η σορός ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, σημειώνει το βρετανικό BBC.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει επισήμως την ταυτότητα του νεκρού, όπως αναφέρει η αστυνομία, ενώ η σορός έχει μεταφερθεί στο Νομικό Ιατρικό Ινστιτούτο της Nova Iguaçu, όπως αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο Bette Lucchese, για λογαριασμό του δικτύου RJTV. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο του Κ. Αμοιρίδη

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία, ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν σε διακοπές και πήγε στο Ρίο για να περάσει τις ημέρες των εορτών.

Η σύζυγός του ανέφερε την εξαφάνιση την Τετάρτη, δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τον ίδιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η σύζυγός του, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο την ημέρα της εξαφάνισης, όταν την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ η ίδια βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο.

Ο πρέσβης στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν μισθωμένο, με την αστυνομία να αναφέρει ότι πήγε βόλτα.

Προς το παρόν, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αλλά, όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της Evaristo Magalhães, του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Baixada Φλουμινένσε, η περίπτωση απαγωγής είναι η λιγότερο πιθανή υπόθεση.

Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, δεν υπήρξε καμία επαφή με την οικογένεια του πρέσβη για λύτρα. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς ζήτησε πληροφορίες, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών και χρήση κινητού τηλεφώνου σε τράπεζες και επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ ανέφερε ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές της Βραζιλίας για τις εξελίξεις της υπόθεσης και δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση για τον θάνατο του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στη Βραζιλία έχει μεταβεί ο Έλληνας πρέσβης της Αργεντινής προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες το βράδυ ανακοίνωση για την εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη, στην οποία ανέφερε:

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

»Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

»Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες Αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

Με πληροφορίες από g1.globo.com

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης