Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας στους δρόμους του Λονδίνου. Η διαδήλωση αυτή ήταν η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

Όπως δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας «People’s Assembly» που οργάνωσε την κινητοποίηση, αυτή η κινητοποίηση συνιστά «την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργιών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα». «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι η λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα να αποτελέσει παρελθόν» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Τράπεζα της Αγγλίας στο κέντρο της πρωτεύουσας μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και κατευθύνθηκαν στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ.

«Η λιτότητα δεν λειτουργεί», «Όχι στις περικοπές» και «Έξω οι Τόρις» είχαν γράψει οι συμμετέχοντες στα πλακάτ που κρατούσαν. Πολλοί χόρευαν ή χτυπούσαν ταμπούρλα.

Οι περικοπές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Κάμερον έχουν «δραματικές επιπτώσεις» σε όλη την κοινωνία, σχολίασε μια δασκάλα, η Σιάν Μπλουρ. «Τα παιδιά στο σχολείο φοβούνται ότι θα τους κάνουν έξωση (…) επειδή τα επιδόματα που έπαιρναν οι γονείς τους έχουν κοπεί» σχολίασε. Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί ακτιβιστές, συνδικαλιστές αλλά και προσωπικότητες του θεάματος όπως ο Ράσελ Μπραντ και η Σάρλοτ Τσερτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου» είπε η τραγουδίστρια, καταγγέλλοντας την «άδικη, άνιση και άχρηστη» πολιτική λιτότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι υπέρ της Ελλάδας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, 16:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης