Δύο σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Λονδίνο εκκενώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς που προκάλεσαν πανικό, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την περιοχή.

«Οι σταθμοί της Όξφορντ Στριτ και της Μποντ Στριτ άνοιξαν και οι δύο εκ νέου και όλοι οι συρμοί κάνουν στάσεις κανονικά» τόνισε η βρετανική αρχή μεταφορών περίπου μία ώρα μετά τον συναγερμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αναφορές πολλοί επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν «βόμβα-βόμβα» και έτρεχαν έντρομοι προς τις εξόδους, ενώ πολίτες ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς. Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους της αστυνομίας, που αντιμετώπισε το συμβάν ως περιστατικό τρομοκρατίας, δεν βρέθηκε κάποια απόδειξε ότι συνέβη το οτιδήποτε.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τον σταθμό:


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποιεί ότι δεν έχει ενδείξεις πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή του Όξφορντ Σέρκους κι ότι δεν έχει εντοπίσει οποιοδήποτε ίχνος κάποιου υπόπτου σχετικά με το περιστατικό.

Στην περιοχή υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, λόγω της Black Friday, ενώ κάποιοι πολίτες βρήκαν καταφύγιο στα δοκιμαστήρια ρούχων καταστημάτων που βρίσκονται στον σταθμό. 

Υπάρχει αναφορά για έναν μικροτραυματισμό γυναίκας, από άγνωστη αιτία.

Στο σημείο επικράτησε πανικός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης