Μετά τις διαμαρτυρίες του Σπάικ Λι αλλά και της Τζάντα Πίνκετ Σμίθ  για τον τρόπο που αποκλείονται οι έγχρωμοι από τα Όσκαρ, έρχεται κι ο Τζορτζ Κλούνεϊ να προστεθεί στη λίστα με αυτούς που έχουν ενοχληθεί από τις επιλογές της Ακαδημίας.

Σε ερώτηση του Variety για τη γνώμη του επί του θέματος, ο πολιτικοποιημένος ηθοποιός, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν το καλοσκεφτείς, πριν δέκα χρόνια η Ακαδημία έκανε καλύτερη δουλειά. Αναλογίσου πόσοι περισσότεροι αφροαμερικανοί ήταν υποψήφιοι. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο ζήτημα του ποιον διαλέγεις, όσο, κατά κύριο λόγο, του πόσες επιλογές έχουν οι μειονότητες στην κινηματογραφική βιομηχανία, και ειδικότερα στις ποιοτικές ταινίες.»

Ο Κλούνεϊ συνέχισε λέγοντας ότι βρίσκει καταπληκτικό το γεγονός ότι στην δεκαετία του τριάντα, πρωταγωνιστούσαν περισσότερες γυναίκες, ενώ τώρα, μια γυναίκα άνω των 40, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να έχει τον βασικό ρόλο σε μια ταινία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον τρόπο με τον οποίο έθιξαν το ζήτημα της ανισότητας στις αμοιβές, οι Τζένιφερ Λόρενς και Πατρίτσια Αρκέτ, λέγοντας ότι αυτό είναι κάτι που έπρεπε να έχουμε προσέξει εδώ και καιρό, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αφροαμερικανοί έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται ότι η βιομηχανία δεν τους αντιπροσωπεύει σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι περίπου το 2004, υπήρχαν μαύροι υποψήφιοι, όπως ο Ντον Τσιντλ, ο Μόργκαν Φρίμαν. Και ξαφνικά κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση», τόνισε ο Κλούνεϊ, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στον Γουίλ Σμιθ που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για την ταινία «Concussion» αλλά και στον Ίντρις Έλμπα, για το «Beasts of No Nation» αντίστοιχα.

Κατόπιν όλων αυτών, η Ακαδημία επεξεργάζεται τρόπους για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να γίνεται μέλος, προκειμένου να παύσουν οι αντιδράσεις. Στο συνέδριο των μελών που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, μπορεί να παρθούν αποφάσεις για αλλαγές στην οσκαρική κούρσα για την Καλύτερη Ταινία.

Πηγή:cinemag

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης