Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Γράμματα στον Κωστή» η σπουδαία πρωταγωνίστρια του Ελληνικού κινηματογράφου αποκάλυψε πως τη δεκαετία του ’60 πέρασε από κάστινγκ για να γίνει κορίτσι του James Bond! Την πρόταση δέχτηκε από μία ατζέντισσα από την Πολωνία, με την οποία συνεργαζόταν.

Ο λόγος για την Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία γράφει χαρακτηριστικά: «Όταν έφτασα στο Λονδίνο, με παρέλαβε μία μαύρη λιμουζίνα και με πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο “Νόρτσεστερ”, που το ήξερα εξ όψεως , αλλά βέβαια ποτέ δεν είχα μπει μέσα. Δεξιά περνούσαν η μία μετά την άλλη διάφορες ξανθιές ψηλές, καμπυλωτές, όλες με γούνινα παλτά. Ανάμεσά τους, μία μελαχρινή αδυνατούλα με τριμμένο παλτουδάκι. Μόλις με είδε ο σκηνοθέτης μου είπε: “Εσύ τι γυρεύεις εδώ;”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως παραδέχτηκε έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το ρόλο, τον οποίο τελικά κατάφερε να πάρει η Ιταλίδα Daniela Bianchi, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία του μυστικού πράκτορα «Από τη Ρωσία με αγάπη».

Η Ξένια Καλογεροπούλου μάλιστα, όπως είδαμε στο δημοσίευμα της Espresso, έχει κρατήσει ενθύμιο το δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου της εποχής, όπου φιγουράρει με τις άλλες συνυποψήφιές της για το ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης