Στα επίπεδα των 88,6 δισ. διατηρήθηκε ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες έπειτα από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ επιφυλάσσεται να λάβει οποιαδήποτε νέα απόφαση την επόμενη Δευτέρα, μετά τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Κυριακή.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής είχε καταστεί σαφές πως η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής έως την επικείμενη Σύνοδο των «28» στις 12 Ιουλίου.

Αναμένεται να συνεχιστεί η τραπεζική αργία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ επιφυλάσσεται να λάβει οποιαδήποτε νέα απόφαση την επόμενη Δευτέρα, μετά τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής Με τα δεδομένα αυτά και βάσει των όρων της ισχύουσας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν προβλέπεται η άρση της τραπεζικής αργίας, μετά και τη σημερινή ματαίωση της προγραμματισμένης σύσκεψης εκπροσώπων των τραπεζών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η νέα ΠΝΠ.

Ως εκ τούτου το ημερήσιο όριο ανάληψης αναμένεται να παραμείνει το ποσό των 60 ευρώ, ενώ συνταξιούχοι, άνεργοι και μισθωτοί χωρίς κάρτες θα λαμβάνουν τα 120 ευρώ την εβδομάδα. Τέλος, δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες.

Η σχετική απόφαση, αν δεν αλλάξει κάτι σήμερα, για την τήρηση των περιορισμών αναμένεται να ληφθεί αργότερα σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης