Τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της ΔΕΗ αναβαθμίζει η Goldman Sachs, ούτως ώστε να αντικατοπτρίζουν τις υψηλότερες των αναμενόμενων αποσβέσεις ενσώματων και ασώματων παγίων και το χαμηλότερο του αναμενόμενου καθαρό χρέος μετά και τα αποτελέσματα της χρήσης 2013, τα νέα τιμολόγια για τους καταναλωτές υψηλής τάσης, τη χαμηλότερη ζήτηση για ηλεκτρισμό, την καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» καθώς και το σενάριο για νέες τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε επίπεδο EBITDA 2014, η Goldman Sachs υποβαθμίζει την πρόβλεψή της κατά 6%, επικαλούμενη κυρίως την αρνητική επίδραση των τιμολογίων στους καταναλωτές υψηλής τάσης. Αντίθετα, αναβαθμίζει κατά 4-8% τις εκτιμήσεις για τα EBITDA του 2015-2017 με στήριξη από τα υψηλότερα τιμολόγια και τιμές χονδρικής ρεύματος καθώς και την καθυστέρηση της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» (την τοποθετεί το 2017).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ κατά 2% κυρίως λόγω της αρνητικής επίδρασης από την καθυστέρηση ενός έτους να επιτευχθεί το νεκρό σημείο στην προσφορά υπηρεσιών.

Η νέα τιμή-στόχος του οίκου για τη μετοχή της ΔΕΗ (13,4 ευρώ) υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 10%, για αυτό και η Goldman διατηρεί σύσταση «neutral».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης