Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, οπότε και άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα που ανέρχεται στο ποσό των 70 δισ. ευρώ, από το συνολικό πακέτο 130 δισ. ευρώ μείον τα ποσά για το PSI και τις ελληνικές τράπεζες, συν τα 37 δισ. ευρώ που απομένουν από το πρώτο πακέτο βοήθειας.

Η τεχνική επεξεργασία του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί από ειδική ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, κ. Γιώργου Ζανιά.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εισηγήθηκε της έγκρισης της νέας δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ενώ απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων να πάει «πίσω» λόγω των εκλογών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι η συμμετοχή στο PSI θα είναι καθολική, προσθέτοντας ότι ο στόχος της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης