Έληξε πριν από λίγο η κατάληψη του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, από τους εργαζομένους της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της ΤτΕ να κλείσει την Αχαϊκή και ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μεριδιούχων έξω από τα γραφεία της τράπεζας στην οδό Ρήγα Φεραίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα, εν τω μεταξύ, είναι σε εξέλιξη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, για το θέμα του λουκέτου στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι υπάρχουν δυνατότητες να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα τίθενται από την ΤτΕ για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, οι οποίες, όπως αναφέρει, «αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ αναφέρει: «Ελπίζουμε τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος να αντιληφθούν τη κρισιμότητα των στιγμών και να μην επιμείνουν σε επιλογές που δημιουργούν αναταράξεις στις Τράπεζες και εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουμε ότι η ΟΤΟΕ θα υπερασπίσει με όλες της τις δυνάμεις τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της εργασίας».

Εκκρεμεί και συνάντηση που έχει ζητηθεί από την ΟΤΟΕ για το ίδιο θέμα, με τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης