Δεν θα γίνει βιαστική αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε την διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, η οποία επισημαίνει ότι θα υπάρξει η σχετική «υπομονή» εωσότου η οικονομία σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νομισματική επιτροπή της Fed κρίνει ότι μπορεί να χρειαστεί υπομονή εωσότου ομαλοποιηθεί η νομισματική πολιτική. Μάλιιστα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η Fed, με αυτόν τον τρόπο, γίνεται περισσότερο ευέλικτη στις μελλοντικές της αποφάσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν τις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Fed ήδη έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ωστόσο η πρώτη αύξηση του βασικού επιτοκίου, το οποίο παραμένει σχεδόν μηδενικό από τον Δεκέμβριο του 2008, πιθανότατα να αργήσει.

Επίσης, η Fed εξέδωσε και τις εκτιμήσεις για την πορεία της ανεργίας, η οποία θα είναι περί το 5,2-5,3% στο τέλος του 2015, ενώ ο πληθωρισμός θα μειωθεί στο 1%-1,6% το 2015. Αναφορικά με την ανάπτυξη, η Fed εκτιμά ότι ο ρυθμός θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης