Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις με την Κύπρο για το θέμα υπογραφής ενός δημοσιονομικού συμφώνου που θα επιτρέψει στην οικονομία της ευρωπαϊκής χώρας να απορροφήσει τους κραδασμούς από την κρίση χρέους.

Ωστόσο κάλεσε τόσο τις Αρχές της Κύπρου όσο και την Τρόικα να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο Συνεργασίας, προκειμένου να συμφωνηθεί το πακέτο βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Olli Rehn αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους.

Δείτε το video…

Από την πλευρά του ο Jean Claude Juncker χαιρέτισε τα πρώτα βήματα που κάνει η Κύπρος προκειμένου να εφαρμόσει τις δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Tρόικα στο προσχέδιο του Μνημονίου Κατανόησης, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κάλεσε τις δύο πλευρές να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για τους προτεινόμενους όρους του προγράμματος με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί ενός πακέτου προσαρμογής σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης