Κατέρρευσαν τα όποια προσχήματα τηρήθηκαν μέχρι τώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συνεδρίαση να εξελίσσεται σε ένα παταγώδες «κραχ». Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 7% στις 1.821,21 μονάδες με εμφανή την αποστροφή των επενδυτών από την ελληνική κεφαλαιαγορά. Στο κόκκινο όλοι οι δείκτες με τους βασικούς να καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 6%.

Εκτός από τις τράπεζες, οι οποίες παρουσιάζουν εικόνα σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, πραγματικό ξεπούλημα παρατηρείται και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Ενδεικτική είναι κατάρρευση της μετοχής της ΔΕΗ σε ποσοστό 13,91%, του ΟΤΕ με απώλειες 9,79%, της Ιntralot που υποχωρεί κατά 16,75%. Οι μετοχές που εμφανίζουν θετικό πρόσημο δεν ξεπερνούν τη δεκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμπεριφορά της αγοράς προδίδει φόβο για νέο κύμα μέτρων και βαθύτερη ύφεση, καθώς και για την επίδραση της κυπριακής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, τα προβλήματα και τα διαφαινόμενα σκάνδαλα ανησυχούν τους επενδυτές. Η νέα πολιτική και τα ήθη της Ευρώπης δείχνουν ότι η κρίση δεν τελειώνει αλλά υποτροπιάζει.

Οι επενδυτές αντιδρούν με το φόβο ότι σύντομα θα υπάρχουν νέες, χωρίς προηγούμενο, ενέργειες σε βάρος της ελληνικής οικονομίας που ίσως οδηγήσουν σε μακροχρόνιο αδιέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Νέα βουτιά στο Χ.Α., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013, 14:29

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης