Η φαντασία φαίνεται ότι είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ομάδας του Υπουργείου Οικονομικών.  Αυτήν τη φορά, το οικονομικό επιτελείο σκαρφίστηκε μια αρκετά ευφάνταστη μέθοδο προκειμένου να ενθαρρύνει τους φορολογουμένους να μαζέψουν αποδείξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα χαρίσει, δηλαδή, πολυτελή Ι.Χ. σε όσους πολίτες αναδεικνύονται πρωταθλητές στη συλλογή αποδείξεων… Τα αυτοκίνητα, τύπου Lamborghini και Porsche, βρίσκονται στις μάντρες του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) και το οικονομικό επιτελείο σκέφτηκε να τα «αξιοποιήσει», χαρίζοντάς τα στους «υπερδραστήριους» φορολογουμένους. Βέβαια, αυτό που δεν σκέφτηκε είναι ότι οι πρωταθλητές στη συγκέντρωση αποδείξεων θα «φορτωθούν» με το μεγάλο τεκμήριο και τις υψηλές δαπάνες που απαιτούνται για την κατοχή ενός πολυτελούς οχήματος.

Σε περίπτωση που προχωρήσει το κοινό σχέδιο των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 15 επιλεγμένα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα στον ΟΔΔΥ θα κληρωθούν ως πολύτιμα δώρα.

Το σχέδιο για κληρώσεις δώρων σε όσους πολίτες συγκεντρώνουν αποδείξεις είχε πέσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς στο τραπέζι, ωστόσο φαίνεται ότι τώρα βρέθηκαν τα έπαθλα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους δεν γνωρίζουν, η κατοχή -για παράδειγμα- μιας Lamborghini μεταφράζεται σε πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας, ύψους 1.320 ευρώ, φόρο πολυτελούς διαβίωσης που ανέρχεται στα 4.000 ευρώ, τεκμήριο διαβίωσης πάνω από 40.000 ευρώ και συντήρηση που είναι ιδιαίτερα… τσιμπημένη.

Άραγε, ποιος φορολογούμενος θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης