Σειρά συναντήσεων με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ταξιδιωτικούς πράκτορες και εκπροσώπους εταιρειών που ασχολούνται με τουριστικά ζητήματα, θα έχει στη Νέα Υόρκη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία σήμερα θα παραστεί και θα μιλήσει στο πρώτο «Greek Investment Forum», με θέμα: «Ο τουρισμός, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Μπλούμπεργκ» και διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από τις συναντήσεις, η κ. Κεφαλογιάννη παρακάθισε σε σύσκεψη στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Μανχάταν, όπου συζήτησε με τον διευθυντή του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, Χρύσανθο Πετσίλα και τα άλλα στελέχη της υπηρεσίας, τρέχοντα θέματα που αφορούν τη γενικότερη εικόνα της Ελλάδας, καθώς και θέματα συντονισμού, στρατηγικής και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Αμερική.

Μετά το αυριανό φόρουμ, η κ. Κεφαλογιάννη θα παραχωρήσει συνέντευξή Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία θα μιλήσουν επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Εταιρείας του Δημοσίου), Γιάννης Εμίρης, ο πρόεδρος του «Invest in Greece», Άρης Συγγρός, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, Σωκράτης Λαζαρίδης και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης.

Την Τετάρτη, η κ. Κεφαλογιάννη και τα άλλα μέλη της ελληνικής οικονομικής αποστολής που θα λάβουν μέρος στο «Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ», καθώς και σ’ ένα κύκλο επαφών με ενδιαφερόμενους επενδυτές, οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα επισκεφθούν τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για να συναντηθούν με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας κ. Δημήτριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, η κ. Κεφαλογιάννη θα έχει την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ. Επίσης, θα παραστεί στην πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», μέσα στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης.

Τέλος, θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής και με προέδρους και αντιπροσώπους ελληνοαμερικανικών φορέων, καθώς και επιχειρήσεων που έχουν ως αντικείμενό τους τον τουριστικό και ταξιδιωτικό τομέα.

O υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, αναμένεται να αφιχθεί απόψε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στο προαναφερθέν επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης θα μιλήσει με θέμα:«Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων». Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους διεθνών εταιρειών επενδυτικών κεφαλαίων. Ακόμα, θα παραστεί και θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομογενών.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης