M.Λ.

Στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση είναι τόσο η επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου όσο και η αναφορά –καταγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη με αφορμή τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφορά της η εισαγγελέας αφήνει αιχμές εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού για παρεμβάσεις στο έργο της και συγκεκριμένα στην υπόθεση Βγενόπουλου.

«Θα ξεσπάσει πόλεμος …αν θες άφησε τη δικογραφία Βγενόπουλου και ασχολήσου με κάποια άλλη …για να κάνεις ήσυχα Χριστούγεννα με την οικογένειά σου» φέρεται να είπε στην εισαγγελέα ο κύριος Παπαγγελόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το συγκεκριμένο θέμα.

«Τη νομική μου άποψη εξέφρασα και τίποτα περισσότερο» απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρινίζοντας πως ουδέποτε μπήκε στην ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή ο κ.Παπαγγελόπουλος αναφέρει πως λυπάται που αναγκάζεται να δώσει στοιχεία μιας ιδιωτικής συνάντησης αλλά αν χρειαστεί θα αποκαλύψει όλη τη συζήτηση.

«Ήρθε σχεδόν κλαίγοντας και μου είπε να τη βοηθήσω για την επίθεση που δέχονταν εκείνη και η κόρη της από μερίδα του Τύπου με την κατηγορία ότι αφαίρεσε παράτυπα από τον Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς την υπόθεση Βγενόπουλου. Μετά τη συνάντηση μας μεσολάβησε η αρχειοθέτηση από την ίδια της υπόθεσης Βγενόπουλου. Και τέλος υπάρχει και μία ακόμη σύμπτωση. Την ίδια μέρα που η κυρία Τσατάνη έθετε την υπόθεση Βγενόπουλου στο αρχείο, ο κύριος Βγενόπουλος αρνιόταν σε δικαστήριο της Κύπρου να ανακριθεί επικαλούμενος δημοσιογραφικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η κυρία Τσατάνη είχε εκδώσει διάταξη δηλαδή αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριος Παπαγγελόπουλος.

Και κάτι ακόμη: Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι η συνάντηση έγινε στο γραφείο του παρά την επιμονή –όπως αναφέρει- της Εισαγγελέως να βρεθούν ή στο γραφείο της ή κάπου αλλού ιδιωτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης