Αντιμέτωπος με την παγκόσμια κατακραυγή βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ανακοίνωσε την απόσυρση των ΗΠΑ από την Παγκόσμια Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισίου, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και στην προεκλογική του εκστρατεία.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, “τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του να προασπίζεται τα συμφέροντα των Αμερικανών εργαζομένων”, σύμφωνα με ένα έγγραφο που είδε το πρακτορείο Reuters και με έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Τραμπ πρόκειται είπε ότι η συμφωνία του Παρισιού για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενου του θερμοκηπίου θα ήταν υπερβολικά κοστοβόρα για τις ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτό, θα επιδιώξει να πετύχει “μια καλύτερη συμφωνία”.

Οι ΗΠΑ, μαζί με την Κίνα, αποτελούν τους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη με τις περισσότερες εκπομπές αερίων που συνεισφέρουν στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, και η μη τήρηση της παγκόσμιας συμφωνίας αναμένεται να παρεμποδίσει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες της ανθρωπότητας για την αντιμετώπιση της απειλής…

Οι μόνες χώρες που δεν συμμετέχουν στη Συμφωνία, είναι η Συρία και η Νικαράγουα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης