Ένα μωρό πάντα πέθανε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος του Ουένο στο κέντρο του Τόκιο, στον οποίο το ζώο είχε γεννηθεί την περασμένη εβδομάδα. Το μωρό υπέκυψε από πνευμονία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Οι φύλακες βρήκαν το μωρό ξαπλωμένο ανάσκελα πάνω στο στομάχι της μητέρας του, της Σιν Σιν, και διαπίστωσαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει. Του έκαναν καρδιακές μαλάξεις, αλλά δυστυχώς επιβεβαίωσαν τον θάνατό του στις 08.30 το πρωί (τοπική ώρα)» εξήγησε ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νεογέννητο, στο οποίο δεν είχε δοθεί ακόμη όνομα, ήταν το πρώτο μωρό πάντα που γεννήθηκε εδώ και 24 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Ουένο.

Ήταν μάλιστα η πρώτη γέννηση που έγινε ποτέ στον Ουένο έπειτα από φυσικό ζευγάρωμα, καθώς το μωρό που γεννήθηκε το 1988 είχε προκύψει από τεχνητή γονιμοποίηση.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία: Πάντα παρουσιάζει σημάδια εγκυμοσύνης
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012, 11:01

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Στη φωτογραφία βλέπετε τη Σιν Σιν, η οποία κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τη Δευτέρα από τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης