Για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων ότι «το κλίμα που καλλιεργήθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και τη Γερμανία δεν ήταν καλό. Εφημερίδες όπως η Bild παρουσίαζαν τους Έλληνες ως τεμπέληδες και μικροαπατεώνες. Και στην Ελλάδα οι Γερμανοί παρουσιάζονταν ως σκληροί άνθρωποι που ήθελαν το κακό μας. Όμως δεν πρόκειται για αντιπαράθεση μεταξύ λαών, αλλά μεταξύ συντηρητικών και αριστερών δυνάμεων. Οι μεν τάσσονται υπέρ της λιτότητας και οι άλλοι υπέρ της ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στο περιοδικό Der Spiegel: «Δεν έχω λάβει ακόμα πρόσκληση από την Αγκελα Μέρκελ. Αν είχα λάβει πρόσκληση από την καγκελάριο θα την αποδεχόμουνα αμέσως. Έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και συναντηθεί στο περιθώριο συνόδων κορυφής. Νομίζω ότι είχαμε μια καλή επαφή, μια καλή χημεία μεταξύ μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ερώτημα γιατί δεν αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία να επισκεφθεί την καγκελάριο στην Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μέχρι τώρα δεν έχω ζητήσει συνάντηση, έγινα πρόσφατα πρωθυπουργός. Είμαι ανοιχτός απέναντι σε όλους όσους θέλουν να με συναντήσουν. Όποτε ήθελα να μιλήσω με την Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησα τηλεφωνικά. Δεν πάω κάπου αν δεν με καλέσουν».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης