Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, της μόνης δημόσιας τηλεόρασης που υπάρχει και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση της «Ένωσης Πολιτών για την Παρέμβαση» σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.

«Η απόφαση Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ με ακραία αντιδημοκρατική μεθόδευση αποτελεί συνειδητή επιλογή» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης. Όπως εξήγησε, «σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον έπεισαν να το επιβάλει στους εταίρους του να το καταπιούν, και ότι αν δεν το κάνουν θα πάει σε εκλογές και θα σαρώσει. Δεν υπολόγισε, όμως, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά που ‘ξύπνησε’ αυτή η επιλογή, τη διεθνή κατακραυγή και την κινητοποίηση του κόσμου που σηκώθηκε από τον καναπέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έκλεισε τον μοναδικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί νόμιμα στη χώρα και διερωτήθηκε, «η υιοθέτηση 19 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου μέσα σε ένα χρόνο δεν αποτελεί πρόβλημα δημοκρατίας;».

Όπως σημείωσε, «χρειάζεται επαναξιολόγηση των πάντων, αλλά πρέπει να υπάρξει μια διοίκηση που να ξέρει τη δουλειά, και να μην είναι απλά από την Καλαμάτα» τασσόμενος υπέρ μιας διοίκησης που θα έχει την ευρύτερη δυνατή εμπιστοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης