Ευτυχής δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Είμαι ευτυχής γι’ αυτό για την Ελλάδα» δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους Ευρωπαίους εταίρους της» πρόσθεσε.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, ανέφερε πως η Αθήνα ενδέχεται να υπογράψει, ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, με τη Ρωσία μια συμφωνία για το αέριο, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της 3-5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή σ’ έναν αγωγό ο οποίος θα διοχετεύσει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολικώς κεφάλαια από τη Ρωσία έναντι των αναμενόμενων μελλοντικών κερδών που συνδέονται με τον αγωγό αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης