Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία αν οι συζητήσεις με τους πιστωτές αποτύχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Στο ρεπορτάζ τους τονίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, είναι να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι FT επικαλούνται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «φτάσαμε πλέον στο τέλος του δρόμου» και πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία».

«Η κυβέρνηση, η οποία ξεμένει από κεφάλαια για την πληρωμή μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα, αποφάσισε να παρακρατήσει την πληρωμή 2,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, που λήγει τον Μάιο και τον Ιούνιο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία», υποστηρίζουν.

«Μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε ένα άνευ προηγουμένου σοκ στην 16χρονη ιστορία της νομισματικής ένωσης, πέντε χρόνια αφού η Ελλάδα έλαβε το πρώτο από τα δύο πακέτα διάσωσης συνολικής αξίας της τάξεως των 245 δισ. ευρώ», καταλήγουν οι Financial Times.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χρεοκοπία.

«Η 24η Απριλίου είναι άλλη μία ημερομηνία που δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Να δούμε ποιο θα είναι το πρωτοσέλιδο των Financial Times την 25η Απριλίου», ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης