«Δίνουμε μάχη για τη δική μας Πρωτομαγιά, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του υπερκέρδους τους. Δίνουμε μάχη για την καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δίνουμε μάχη για δουλειά με δικαιώματα και για ζωή με αξιοπρέπεια» υπογραμμίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μία εποχή που το αίτημα για 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ψυχαγωγία μοιάζει να ανήκει στο μακρινό παρελθόν, που η έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου επιτρέπει να εντείνεται ολοένα και περισσότερο η εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας, που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση, που το τρίπτυχο ανεργία – επισφάλεια – μετανάστευση πλήττει συνολικά τη νέα γενιά, η Εργατική Πρωτομαγιά έρχεται να μας θυμίσει τη σημασία και το ρόλο του εργατικού κινήματος και των αγώνων του.

131 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση του Σικάγο, τιμούμε τους αγώνες του κόσμου της εργασίας. Δίνουμε μάχη για τη δική μας Πρωτομαγιά, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του υπερκέρδους τους. Δίνουμε μάχη για την καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δίνουμε μάχη για δουλειά με δικαιώματα και για ζωή με αξιοπρέπεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης