Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ του ελληνικού επιτελείου και των εκπροσώπων των Θεσμών. Πηγή της κυβέρνησης δήλωσε πως έχουν κλείσει 7-8 μεγάλα ζητήματα και εκκρεμούν μόνο διάσπαρτα θέματα, ενώ επεσήμανε ότι στόχος είναι η συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την προσεχή Κυριακή.

Συνεχίζεται η εμμονή του ΔΝΤ σε πολλά θέματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε λύσει τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ εμμένει σε πολλά θέματα που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει την εντύπωση ότι το Ταμείο έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να κωλυσιεργήσει και δεν νομίζει πως αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν τη συμφωνία.

Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης:

Επί τάπητος στο σημερινό τετ-α-τετ τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, στα χρηματοοικονομικά και στα εργασιακά.

Το παρών έδωσαν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Αναμονή για το ραντεβού της Παρασκευής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος επίσης σημείωσε πως την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις επί των τεσσάρων κειμένων εργασίας (το MOU με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών και το MEFP με το ΔΝΤ, καθώς και τα δύο αντίστοιχα τεχνικά κείμενα).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τόσο η ελληνική πλευρά όσο και εκείνη των θεσμών έχουν δώσει οδηγίες να «καθαρίζονται» τα κείμενα από τα τεχνικά κλιμάκια, για να μένουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής, προκειμένου να υπάρξουν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα.

Στόχος όπως υπογραμμίζει η κυβέρνηση είναι η συμφωνία μεταξύ Αθήνας- Θεσμών να κλείσει την προσεχή Κυριακή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης