Ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας το θρίλερ των διαπραγματεύσεων. Για 17 ώρες πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφης, ενώ στο μεσοδιάστημα πραγματοποιήθηκαν τέσσερις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Τουσκ και Ολάντ.

Η συμφωνία απομάκρυνε τον κίνδυνο του Grexit, ωστόσο, περιλαμβάνει μία σειρά ιδιαιτέρως επαχθών όρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημέρωση

είδος από :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Νταίσελμπλουμ: Μας απασχόλησε το θέμα της Ελλάδας αλλά όχι για πολύ. Μας απασχόλησαν άλλα θέματα.

Comments(0)

  Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής

Comments(0)

  Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε συλλαλητήριο εναντίον της νέας συμφωνίας για την Τετάρτη, 15 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα στην Ομόνοια

Comments(0)

  Την ανάγκη ενότητας του λαού επεσήμανε ο Θ. Δρίτσας

Την ανάγκη ενότητας του λαού και αντίστασης σε επιλογές ταπείνωσής του, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σε παρέμβασή του στη Βουλή.

«Όσα έχουν συμβεί μας εγκαλούν όλους στην ενότητα του λαού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σεβασμός του λαούς από τους εταίρους και η σθεναρή προσπάθεια από πόλους να αντισταθούμε σε επιλογές ταπείνωσης του λαού», τόνισε, ενώ για την συμφωνία εκτίμησε ότι είναι «δυσβάσταχτη», αλλά άνοιξε ο δρόμος για εξελίξεις στην Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην συμφωνία με τους δανειστές και επεσήμανε «την σημαντικότητα της ημέρας».

Comments(0)

  Επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ

Comments(0)

  S&P: Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας «πολύ σύντομα»

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ενδέχεται να προχωρήσει «πολύ σύντομα» η Standard & Poor’s, εφόσον το σχέδιο που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες μοιάζει ευσταθές, σύμφωνα με τον κορυφαίο Ευρωπαίο οικονομικό αναλυτή του οίκου αξιολόγησης.

Comments(0)

  Το ΔΝΤ δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί με την Ελλάδα

Την προθυμία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να εργαστεί σε συνεργασία με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε σύντομη ανακοίνωσή του.

«Το ΔΝΤ δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να προχωρήσει η προσπάθεια για την Ελλάδα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Όπως υπογραμμίζει, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης.

Comments(0)

  Το παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες

Στις δραματικές ώρες που εκτυλίχθηκαν στις Βρυξέλλες αναφέρονται οι «Financial Times», επισημαίνοντας ότι στις 06.00 το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι εκτός ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το μνημόνιο»

Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος της κυβέρνησης, την οποία αποκαλεί «εθελόδουλη» εξέδωσε η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την επίτευξη συμφωνίας, μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τα υπερψηφίσουν και τα κυβερνητικά στελέχη που θα δεχτούν να τα εφαρμόσουν θέτουν αυτόματα τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Θα είναι στο εξής ανεπιθύμητοι σε κάθε συλλογική κομματική διαδικασία και δεν θα νομιμοποιούνται να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Κομμουνιστική Τάση.

Comments(0)

  Societe Generale: Οι ημερομηνίες-κλειδιά για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας

To χρονοδιάγραμμα των ελληνικών εξελίξεων από σήμερα, Δευτέρα έως την πλήρη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας παρουσιάζει η Societe Generale, σε σημείωμά της για την Ελλάδα.

Δείτε το χρονοδιάγραμμα εδω…

Comments(0)

  Μητρόπουλος: Aποφεύχθηκε το χειρότερο

«Επετεύχθη συμφωνία και αποφεύχθηκε το χειρότερο. Δεν μπορούσαμε ως κοινωνία και ως πολιτικό προσωπικό να διαχειριστούμε το χειρότερο, είμαστε ανέτοιμοι να διαχειριστούμε τις συνέπειες ενός grexit και υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι τώρα έχουν καθήκον ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν στην κοινωνία την αναγκαιότητα της λήψης των μέτρων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλ. Μητρόπουλος για την συμφωνία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

Comments(0)

  Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Σε συνεννόηση με τη Μέρκελ το έγγραφο Σόιμπλε για Grexit

Σε συνεννόηση με την καγκελάριο Μέρκελ βρισκόταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ό,τι αφορά στο έγγραφο με την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε η εκπρόσωπός του Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό

Συνεργασία με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο Μαξίμου βρίσκονται ήδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.

Comments(0)

  Όταν ο Τσίπρας επέστρεψε στο Μαξίμου

Εμφανώς ταλαιπωρημένος και με το σακάκι στον ώμο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την εμφάνισή του το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε εσπευσμένα στο Μαξίμου, ακολουθούμενος από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κρίσιμο τετ α τετ με τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στον απόηχο της συμφωνίας στις Βρυξέλλες. Το τρίτο Μνημόνιο έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονη είναι η δυσφορία στελέχων των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε με αινιγματικό τρόπο μέσω Twitter αμέσως μετά τις ανακοινώσεις στη βελγική πρωτεύουσα. 

Comments(0)

  Με κέρδη άνοιξε η Wall Street στον απόηχο της συμφωνίας

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Eurogroup: Λεφτά υπάρχουν αλλά με όρους

Στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας-πιστωτών στη Σύνοδο Κορυφής και την απόφαση του Μάριο Ντράγκι να διατηρήσει αμετάβλητο το όριο του ELA, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται εκ νέου στις Βρυξέλλες. Το μήνυμα προς την Αθήνα ξεκαθάρο: οποιαδήποτε εκταμίευση θα γίνει μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή, το μήνυμα των υπουργών Οικονομικών προς την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  ΝΔ: Επώδυνη συμφωνία για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή

Μία πρώτη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες και της συμφωνίας που επετεύχθη έκανε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΝΔ…

Comments(0)

  Φλαμπουράρης, Τσακαλώτος, Βίτσας, Κορωνάκης, Φίλης, Μπαλτάς στο Μέγαρο Μαξίμου

Comments(0)

  Με το σακάκι στον ώμο στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός – Μαζί του Τσακαλώτος, Φλαμπουράρης και Φίλης

Comments(0)

  FT: Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής – Η παρέμβαση του Τουσκ για να αποφευχθεί το Grexit

Κι όμως… Σήμερα στις 6.00 τα ξημερώματα η Ελλάδα ήταν πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ από ποτέ! Οι Financial Times αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο της δραματικής διαπραγμάτευσης στις κλειστές αίθουσες των Βρυξελλών…

Περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Μπαλάφας: Υπάρχει μία αίσθηση διαίρεσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχει μία αίσθηση διαίρεσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ένας μέρος των βουλευτών δεν συναινούν στην τακτική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας, παραδέχεται ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο Bloomberg.

Comments(0)

  Ραχόι: «Ισορροπημένη η συμφωνία για την Ελλάδα»

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι χαιρέτισε σήμερα στη Μαδρίτη την «ισορροπημένη συμφωνία» που συνήφθη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, επιμένοντας στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις απ’ όλες τις πλευρές.

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Τα νομοσχέδια θα καταδείξουν την θέληση της Ελλάδας να μείνει εντός ευρωζώνης

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Το θεμελιώδες ζήτημα έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη των άλλων εταίρων με την Ελλάδα

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Ήδη υπάρχουν οφειλές προς το ΔΝΤ και άλλες πληρωμές επίκεινται άμεσα

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Τα πάντα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη. Έχουμε διασφαλίσει την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ και τώρα πρέπει να έχουμε αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Πρέπει να εξετάσουμε τις προοπτικές για την σύσταση του ταμείου εγγυήσεων

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Το πρόγραμμα είναι ισορροπημένο και δύσκολο

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Μιλάμε για την προοπτική ενός νέου προγράμματος για χρηματοδότηση. Είναι κάτι που το επιθυμούσε η Κομισιόν.

Comments(0)

  Μοσχοβισί: Είναι μια σημαντική συμφωνία

Comments(0)

Φορτώστε περισσότερα


























σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης