Την πεποίθηση ότι σήμερα θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας συμπαγείς τις προτάσεις που κατέθεσε την Κυριακή στους θεσμούς η ελληνική πλευρά.

«Η τύχη της Ελλάδας και του ευρώ παίζεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα» τόνισε ο Μοσκοβισί, λίγες ώρες πριν από την έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρίση αυτή ήταν αντικείμενο πολλών συνεδριάσεων που παρουσιάσθηκαν ως πολύ σημαντικές, αλλά «αυτή η φορά είναι αποφασιστικής σημασίας», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι απόψε θα υπάρξει συμφωνία.

«Φθάνουμε στην απολύτως αποφασιστική στιγμή. Λίγες ώρες μάς μένουν» δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Αναφερόμενος στις ελληνικές προτάσεις επεσήμανε ότι «βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, μπορούν να αποτελέσουν μία βάση συμφωνίας, αυτό σημαίνει ότι ακόμη υπάρχουν θέματα προς συζήτησιν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική κυβέρνηση εν τέλει κατάλαβε, νομίζω, ότι έπρεπε να σταλούν συγκεκριμένες και στέρεες αντιπροτάσεις» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Διαβάστε επίσης: Τελευταία ευκαιρία
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, 09:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης