Νέα πυρά εξαπέλυσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, συνεχίζοντας την απολογία του για τρίτη ημέρα, κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την επίθεση εις βάρος του, στρέφοντας ωστόσο για πρώτη φορά τα βέλη του και κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών και στελεχών των ΜΜΕ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θεωρεί ως υπεύθυνους αυτής της επικοινωνιακής επίθεσης εναντίον του, την οποία – όπως είπε – βλέπει τις τελευταίες ημέρες να ξαναφουντώνει με άλλη όμως σύνθεση, τον κ. Παπανδρέου, τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και μία σειρά στελεχών των media, που στρατεύτηκαν εναντίον του, όπως ισχυρίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολιτικό είναι το θέμα. Βλέπω τώρα να διαμορφώνεται και πάλι κάτι ανάλογο με άλλες συνθέσεις… Είστε και εσείς κάτω από αυτήν την επιρροή, δυστυχώς πλανάται από πάνω μας τέτοιο κλίμα και τέτοια παρέμβαση από έξω. Να φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε το έξωθεν κλίμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος στους δικαστές.

Ως προς την ουσία πάντως των κατηγοριών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι δεν δωροδοκήθηκε. «Με κουτσομπολιά θα με αγγίξετε, κύριε εισαγγελέα» είπε απαντώντας στις ερωτήσεις που του υπέβαλε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος, για να δείξει πως είναι στοχοποιημένος.

«Έχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα, δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Εγώ θα επιμείνω. Δεν θέλω να ξεπροβάλλει από την πλευρά του δικαστηρίου η άποψη που δεν δέχεται όλα αυτά, με μια καταδίκη, κάτω από παρεμβάσεις βέβαια και όχι γιατί έχει πειστεί. Είμαι στοχοποιημένος» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επικαλούμενος δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, είπε ότι η Ferrostall για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκατ. ευρώ γενικά και αόριστα.

«Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτήν την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Έλληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στον λεγόμενο “κύκλο προσευχής” που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων» τόνισε.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όμως, όταν άρχισαν να υποβάλουν ερωτήσεις στον Άκη Τσοχατζόπουλο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούν το ελληνικό Δημόσιο.

Τσοχατζόπουλος: «Είναι προσωπικά δεδομένα αυτά».
Πολιτική Αγωγή: «Ο κατηγορούμενος οφείλει να απαντήσει».
Τσοχατζόπουλος: «Είναι φαντασιώσεις. Είναι πλαστά».
Πολιτική Αγωγή: «Δεν τα έχετε προσβάλει ως πλαστά».
Τσοχατζόπουλος: «Διαχειρίζεστε κλοπιμαία. Έχετε μένος κατ’ εντολή του εντολοδόχου σας».
Πολιτική Αγωγή: «Εσείς έχετε μένος κατά της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τότε ο πρώην υπουργός είπε: «Θα απευθυνθώ εγώ στα αφεντικά σας. Απαράδεκτη η συμπεριφορά σας. Μη διολισθαίνετε σε ενέργειες εγκληματικού χαρακτήρα».

Διαβάστε επίσης: Ένταση στη δίκη του Άκη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013, 12:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης